Buhtlice sa svježim sirom i sezamom

buhtle

Project Info

Project Description

Tijesto:

0,5kg oštrog brašna
0,5kg glatkog brašna
1 kocka kvasca
2dcl svježeg mlijeka
2dcl vode
2dcl ulja
1 žlica soli
1 žlica šećera
pola vrećice praška za pecivo

Nadjev:

0,5kg svježeg sira
25dag maslaca
2 jaja
pola žlice soli

Premaz:

3 jaja
sezam

Sve sastojke za tijesto stavimo u posudu i umijesimo. Ostavimo tijesto da se diže pola sata, nakon toga razdijelimo ga na 6 jednakih kuglica. Ostavimo kuglice pola sata da odleže.Razvaljane kuglice namažemo nadjevom, razdjelimo na dvije jednake polovice i zarolamo – sa tanjurićem režemo na komadiće 2 prsta dužine. Stavljamo u protvan, premažemo jajima i posipamo sezamom. Ostavimo da odleži još oko pola sata. Pečemo na temperaturi od 220 stupnjeva dok ne požute (10 ak minuta).

 

Novosti